Workshops


Workshops - Overview

 Time Room Name
 

Aquamarin

A

Rubin

B

Turmalin I + II

C

Topas

G

Opal

H

Thursday 05/10/17

 11:00-12:00 (60 min)

Block 3

WS02a

Improving & measuring your flexible Intubation skills by using Simulators

 

WS04a

Airway Drills using low fid. Simulators

WS05a

Essentials of airway study designs

WS06a

How to get the best view form your VL

12:45-14:15 (90 min)

Block 4

WS07a

Advanced uses with supraglottic airways

WS08a

Ventilation through small bore cannulas

WS09a

Airway Catheters

   

14:30-15:30 (60min)

Block 6

 

WS13a

Challenges of Airway Management in Intensive Care Medicine

WS14a

Awake videolaryngoscope guided intubation - tips & tricks

WS15a

Self assessment and giving feedback in difficult airway Management

 

16:00-18:30 (150min)

 

WS12a

Hands-on Workshop

     
Friday 06/10/17

09:00-10:00 (60 min)

Block 10

WS16a

Awake Intubation & Airway Blocks

WS17a

NAP4 - lessons learned?

WS18a

Using Simulators for Airway Management Teaching

WS19a

Challanges of prehospital Airway Management

WS20a

A Masters Program for Airway Management

11:00-12:00 (60 min)

Block 11

WS21a

When airway management must fail - veno-venous bypass oxygenation

 

WS23a

Pearls of pediatric airway Management

WS24a

Airway Management in severe obese patients

WS25a

Fiberoptic intubation: how can it be implemented in daily routine

12:45-14:15 (90 min)

Block 12

WS26a

Airway catheters: when, which and how to use

WS27a

High-Flow Oxygen

     

14:30-15:30 (60 min)

Block 14

     

WS34a

EAMS member - how can I become more involved?

WS35a

Improving your departments airway skills

16:00-17:00 (60 min)

Block 15

WS36a

Human Factors in Emergency Airway Management

   

WS39a

Algorithms - Which should I use for my department

DGAI AK Atemwegsmanagement

 

Arbeitskreissitzung